Merhaba
Fırından çıkmış mis gibi kokan kurabiyenin yanına hangisi tercihiniz olur
acaba ;
1 bardak çay,
1 fincan kahve,
1 bardak meyve şerbeti ,
1 bardak süt ,
1 bardak taze sıkılmış meyve suyu
1 bardak ayran
1 bardak limonlu bitki çayı
1 bardak naneli limonata
seçenekler çoğaltıla bilir .........
Benim tercihim 1 fincan sade kahve ve
"Pudingli kurabiye"
Fırından çıkmış mis gibi kokan kurabiyenin yanına hangisi tercihiniz olur
acaba ;
1 bardak çay,
1 fincan kahve,
1 bardak meyve şerbeti ,
1 bardak süt ,
1 bardak taze sıkılmış meyve suyu
1 bardak ayran
1 bardak limonlu bitki çayı
1 bardak naneli limonata
seçenekler çoğaltıla bilir .........
Benim tercihim 1 fincan sade kahve ve
"Pudingli kurabiye"
Kurabiyenin tarifi benden içecek tercihi sizden.........
Pudingli Kurabiye
Malzeme
250 gr tereyağ
1 su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
400 gr un (3,5 bardak )
1 /2 çay kaşığı tuz
1 paket kakaolu puding
1 su bardağı süt
50 gr tereyağ
Hazırlanışı
* Oda sıcaklığındaki tereyağ yoğurt ile
karıştırılır.
* 2 Kaşık pudra şekeri ilave edilir.
* Un, kabartma tozu , vanilin karıştırılır.
* Yağlı karışıma ilave edilerek yoğrulur
* 30 dakika dinlendirilir.
* 1 su bardağı süt ile kakaolu puding
pişirilir .
50 gr tereyağ ilave edilir, soğutulur.
* Hamurdan 21 parça beze hazırlanır .
* Beze avuç içinde yuvarlak hale getirilir.
* Soğutulan puding kaşıkla ortasına konur
ve yuvarlanır.
* Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye konur.
* 170 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika,
fırın ısısı 160 reçeteye düşürülerek 15
dakika kontrollü olarak,
kurabiyeler beyaz olarak pişirilir.
* Fırından çıkarılarak üzerine bol bol
pudra şekeri elenir.
* Soğutulan kurabiyeler sunum
tabağına alınır.......
İçeceği sizden olsun, afiyet olsun.....
Mutlu olun , mutlu kalın
Pudingli Kurabiye
Malzeme
250 gr tereyağ
1 su bardağı yoğurt
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
400 gr un (3,5 bardak )
1 /2 çay kaşığı tuz
1 paket kakaolu puding
1 su bardağı süt
50 gr tereyağ
Hazırlanışı
* Oda sıcaklığındaki tereyağ yoğurt ile
karıştırılır.
* 2 Kaşık pudra şekeri ilave edilir.
* Un, kabartma tozu , vanilin karıştırılır.
* Yağlı karışıma ilave edilerek yoğrulur
* 30 dakika dinlendirilir.
* 1 su bardağı süt ile kakaolu puding
pişirilir .
50 gr tereyağ ilave edilir, soğutulur.
* Hamurdan 21 parça beze hazırlanır .
* Beze avuç içinde yuvarlak hale getirilir.
* Soğutulan puding kaşıkla ortasına konur
ve yuvarlanır.
* Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye konur.
* 170 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika,
fırın ısısı 160 reçeteye düşürülerek 15
dakika kontrollü olarak,
kurabiyeler beyaz olarak pişirilir.
* Fırından çıkarılarak üzerine bol bol
pudra şekeri elenir.
* Soğutulan kurabiyeler sunum
tabağına alınır.......
İçeceği sizden olsun, afiyet olsun.....
Mutlu olun , mutlu kalın
en sevdiğim kurabiyelerdendir. yakınlarda tekrar yapıcağım. benim tercihim santos kahvesi frenc press servisle ;)
YanıtlaSilPudingli kurabiye sevdiklerim arasindasir.Hele ki teyzemin elinden çıkmışsa.İçecek tercihim reishi mantarlı mocha özel kipamda servisle.
YanıtlaSil